Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wp_options' is marked as crashed and should be repaired in /www/iconcept.se/wp-includes/class-wpdb.php on line 2187
Allt fler barn har bankkort - iConcept

Allt fler barn har bankkort

Allt fler människor använder sig av bankkort, vilket bankerna tjänar pengar på. De har nu valt att ta bort åldersgränsen för kort, vilket medför att allt fler barn blir ägare till egna kort. Många diskuterar nu vad detta kommer att få för konsekvenser. 

838892-tiokronaNu är det inte längre bankerna som sätter gränserna utan det är föräldrarna som får avgöra när ens barn är moget för att själv kunna hantera ett bankkort skriver Expressen. Detta då vi lever i ett samhälle där man allt mer från kontanter till att betala med kort. De stora bankerna brukar ha 11 år som en gräns nu, men de låter föräldrarna bestämma om de vill att deras barn ska ha ett kort och är yngre. I svd går det att läsa att det är vanligt att barn har kort som de kan betala med i butiker, men som de inte kan handla med över internet. Man kan se detta som ett sätt att ge barn en ökad förståelse för ekonomi och privatekonomi, att pengar inte bara hänger på träd. Kanske kommer detta göra att fler unga får en större respekt för sin privatekonomi och med det kan hantera tjänster som flexlimit.se där man enkelt kan ta ett snabbt lån. För, man ska komma ihåg att det inte är lånen i sig som är boven utan det handlar ofta om att de som lånar inte har någon uppfattning om pengars värde och heller inte har en plan för hur man ska betala tillbaka.

Föregå med gott exempel

Som förälder är det då viktigt att man föregår med gott exempel och med det visar hur man ska bete sig med sina slantar. Det finns många bra tips man ska tänka på, och viktigt är även att man ser sig som en bra förebild.