Allt han önskade sig var reklampennor

Det finns flera anledningar för företag att använda sig av reklampennor i sin marknadsföring, dels för att dessa är enkla giveaways på olika mässor och dels för att det faktiskt finns personer som samlar på den här typen av pennor – just en sådan samlare är 10 åriga Adam som bara önskade sig olika reklampennor i julas, och nu har han över 80 000 sticken.

Reklampennor är något som många företag använder sig av i marknadsföringssyfte. Till exempel på banken kan man alltid få hem en penna med bankloggan på, speciellt om man är en ny kund hos en viss bank vilket innebär att man kan få gå hem med långt fler reklamsaker än så. Likaså är det ett bra sätt för nystartade eller omorganiserade företag med ny branding att synas på. Till exempel när Skövde kommun skulle byta ut sin grafiska profil så fick skolklasserna i kommunen tävla om att just skapa en logga att sätta på deras pennor. Och i Skaraborgs Allehanda kunde man sedan rapportera att det blev esteteleverna i år 2 på Västerhöjdsgymnasiet som kammande hem vinsten och nu framöver är det deras logotyp som pryder reklampennorna. Reklampennor är även något som många samlar på, och en som gillar denna sorts pennor extra mycket är 10 åriga Adam vars önskelista inför julen bara omfattade en enda sak: olika reklampennor.

Fick tiotusentals reklampennor

I julas gick att läsa flera artiklar som uppmanade till att skicka iväg reklampennor till 10 årige Adam som skulle fylla år. Hans mamma hade nämligen lagt ut en annons på köp och säljsajten där hon skrev en enkel vädjan som enligt Svenska Dagbladet inleddes:

”Det finns en autistisk pojke som blir tio år nu i december. De flesta med autism har ett/flera specialintressen”

Adams specialintresse är reklampennor med företags olika loggor på. Och mammans vädjan hörsammades, över 80 000 reklampennor har skickats hem till familjen. Men många ska bli fler. I Sydsvenskan står att läsa om hur familjen även åkt närmare 100 mil för att hämta upp ytterligare flera tusen pennor hos olika välgörare längs vägen och målet är att nå Torsås i Småland där en person lovat sin pappas gamla samling av just reklampennor till Adam. Omkring 25 000 pennor är det i den samlingen och nu är Adams mål att slå det befintliga världsrekordet i att äga olika sorters pennor och det ligger på 268 000 stycken .