E-handeln fortsätter växa

Den traditionella handeln får för varje år lämna mer plats åt handeln på nätet. E-handeln växer i en rasande takt och förra året ökade den med 16 procent. Handlandet i mobilen förväntas även ta en större del av kakan under de kommande åren.

964286-e-commerce-concept

E-handeln i Sverige fortsätter bara att växa och förra året ökade den med 16 procent, skriver Svenska Dagbladet. Totalt omsatte e-handeln med varor i Sverige 42,9 miljarder kronor under 2014. Denna omsättning innebar att e-handeln stod för runt sex procent av den totala detaljhandeln. Det var inte bara från Sverige som vi svenskar handlade från, utan vi köpte saker på nätet från utlandet för 11,5 miljarder kronor. Det som är mest populärt att handla på nätet är hemelektronik. Men de branscher som växte mest på nätet förra året var bygghandel, leksaker och barnartiklar samt sport och fritid.

Slår rekord på julen

Något annat som är väldigt populärt att köpa på nätet är presenter och varje jul slår e-handeln rekord. Förra året väntades vi svenskar göra ett rekordår igen vad gäller julklappshopping på nätet och vi handlade julklappar för 4,6 miljarder på nätet, enligt Corren. Det är dock inte bara vid juletid som vi vänder oss till nätet för att hitta presenter. Även vid andra högtider som födelsedagar, mors- och fars dag eller fester är det väldigt poppis att söka sig ut på nätet för att hitta de allra bästa presenterna. Många sajter erbjuder även bra presenttips till flera presenter.

Fler köp i mobilen

Hur framtiden för e-handel kommer att se ut är inte helt lätt att förutspå men experter tror i alla fall att mobilen kommer vara störst inom e-handel om två år. Bara det senaste året har mobiltrafik till nätbutiker ökat med 61 procent och om två år kommer alltså 50 procent av ordervärdet att läggs via våra mobiler. Läs mer.