Fler julhandlar på nätet

Julhandeln på nätet ser redan nu ut att omsätta väldigt mycket i år. En månad innan jul hade svenskarna handlat för nästan 1,7 miljarder kronor och den summan tror man kommer växa sig ännu större.

859274-shopping-at-christmas

Svenskarna har redan köpt julklappar för miljarder på nätet i år, visar en rapport som DI skriver om. Julhandeln i de fysiska butikerna lockar fortfarande flest julklappshandlare men e-handeln av julklappsinköpen har ökat från 35 procent förra året till 43 procent i år. Även om det är ett tag kvar till julafton har svenskarna redan hunnit handla för nästan 1,7 miljarder kronor på nätet och det motsvarar 47 procent mer än vid samma period förra året. De julklappar som man hittills handlat flitigast på nätet är kläder och skor, böcker och leksaker.

Finns mängder av prylar

Det som är så bra med att handla julklappar på nätet är att det finns ett enormt utbud. Oavsett om man letar efter en vacker gåva eller någon skojig pryl lär man hitta det man söker på nätet. Man kan till exempel hitta roliga julklappar hos Partykungen och är man ute efter något i en helt annan stil kan man leta någon annanstans. När det kommer till vad man ska köpa i julklapp till sina nära och kära är även nätet en bra källa. Här finns nämligen en massa olika presenttips och många e-handelssajter brukar ha speciella kategorier där de samlar julklappar för olika personer.

Köp årets julklapp

Den som inte hittar något bra att ge bort kan faktiskt välja det som Handelns utredningsinstitut tror kommer gå hem i stugorna. De bestämmer nämligen varje år vad som ska bli årets julklapp och i år har de bestämt att robotdammsugaren förmodligen kommer bli något som många vill ha. Läs mer.