Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wp_options' is marked as crashed and should be repaired in /www/iconcept.se/wp-includes/class-wpdb.php on line 2187
Jätteintresse för roliga prylar på nätet - iConcept

Jätteintresse för roliga prylar på nätet

E-handlaren Dan Nilsson driver webshoppen Roligaprylar.se där man kan köpa just roliga prylar. Det kanske verkar som att det är en liten marknad men både den ökande omsättningen på webshoppen och historien talar faktiskt om att roliga prylar är en stor marknad. Buttericks har ju sålt just det i mer än 100 år i Sverige. Nu berättar Dan att omsättningen som han räknat med per år faktiskt omsätts per månad. Nu vankas det dessutom julhandel och produkterna borde ligga perfekt i linje med shoppingraseriet som kommer över oss alla så här innan jul. 

Roligaprylar.se är ett spännande koncept på fler än ett sätt. Dels eftersom intresset är stort och dels på grund av dess funktioner och dess framtoning. T ex kan man kommentera och sätta betyg på liknande sätt som på Amazon.com och det gör ju att produkterna sorteras på väldigt intressanta sätt. Att det finns en tillhörande blogg och en hel del kringgrejer gör att shoppen känns som mer än bara en webbshop. Det är helt enkelt roligt att besöka den även om det bara är för att titta på riktigt galna prylar i någon minut. 

Dan har dessutom marknadsfört den på ett synnerligen smart och lustigt sätt, genom att skicka ut mer eller mindre anonyma ”pappersspam” till bloggare som kunde tänkas uppskatta det fick han en hel del bloggposter om siten. Att få ett brev i brevlådan där det på kuvertet står att Posten misstänker att det är spam är ju något som gör en glad om man då råkar vara en tämligen känd bloggare är det ju då stor chans att man vill skriva om det. Genom att skicka en av sina egna produkter till ett fåtal personer så lyckades Dan få ordentligt med marknadsföring för en mycket rimlig slant och det är den typen av händelser som gör Dans verksamhet så intressant som den är idag.