Konsten att skriva ett relevant blogginlägg om tandblekning

Om man har blekt sina tänder och det visar sig så att man skulle vilja berätta om det för hela världen, eller i alla fall sina läsare, kanske man vill länka till en relevant sida. Men om man verkligen vill att det man säger i inlägget med länken till tandblekningsföretaget ska hittas och läsas av så många som möjligt bör man tänka sig för innan man börjar skriva. SEO och internet är nämligen mycket kraftfulla verktyg om man vet hur man ska utnyttja dem.

Ge posten ett vitare leende

Så, när man då ska berätta för hela världen finns ett värde i att välja orden med omsorg. Delvis hur väl man vill beskriva den produkt som gjorde ett så vitt intryck på både övre och under tandraden och delvis inläggets sammansättning och relevans. Det finns något som i webb-världen kallas för ”ankartext” och ska man länka till en sida är det själva orden som länken sitter fast i som är ankartexten. Vanligtvis, i fallet med tandblekning eller andra produkter, väljer man gärna ord som har med sidan man länkar till. Det kan vara en gärning som att man använder en fras som tannbleking hjemme eller företagets namn eller hemsida. Eller själva produktens namn.

Men det räcker inte med att man länkar och väljer rätt ord att göra det med. För att själva inlägget ska vara ”SEO-vänligt” är det viktigt att resten av inlägget innehåller fragment av relevanta ord och material. Absolut inte användning av samma beskrivande ord för mycket. Det ska fortfarande vara naturligt och kännas innehållsrikt och spontant för den som läser. Så det bästa är att bara tala från hjärtat men att ha i åtanke att det man säger ska vara sammanhängande och relevant för det man länkar till. Oavsett om man har blekt sina tänder eller inte är det viktigt att det man säger kan ha ett värde för någon annan och inte bara strunt.

Tandblekning är inte som SEO. Det finns ingen vacker analogi här. Bara ett par tips och en schysst utlänk.

Teeth