Nordkorea börjar med e-handel

Nu kan även nordkoreanerna handla på nätet. Detta rapporterar Dagens Industri. Det enda problemet med webbutiken är att de flesta i Nordkorea inte har internet eller dator och kan därför inte ens surfa in på hemsidan.

6419985-state-flag-of-north-korea

Att e-handel är oerhört stor i Sverige vet de flesta vid det här laget och man har bland annat kunna läsa om just det här hos oss.

”E-handeln i Sverige fortsätter bara att växa och förra året ökade den med 16 procent, skriver Svenska Dagbladet. Totalt omsatte e-handeln med varor i Sverige 42,9 miljarder kronor under 2014.” Läs mer.

Nordkorea startar ny webbshop

Det är inte speciellt konstigt att e-handeln är stor i Sverige och har utvecklats mycket här, med tanke på hur mycket tid vi tillbringar med att surfa på nätet. Men något som är mer förvånande är att Nordkorea nu börjar med e-handel. Det är di.se som rapporterar detta och de är något skeptiska till den här utvecklingen eftersom en försvinnande liten del av den nordkoreanska befolkningen faktiskt har tillgång till internet. De kan dock shoppa loss på vad som är Nordkoreas egen version av internet. E-handeln drivs genom en hemsida som heter Okryu och är tillgänglig via Nordkoreas intranät. Ännu har det inte publicerats någon statistik över hur många som har besökt hemsidan eller handlat via den. Webbutiken riktar sig främst till de som har en smartphone och man säljer endast produkter som är tillverkade av nordkoreanska företag. Bland annat kan man köpa mat, möbler, kläder och medicin på hemsidan.