Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wp_options' is marked as crashed and should be repaired in /www/iconcept.se/wp-includes/class-wpdb.php on line 2187
Spotify - iConcept

Spotify

Spotify ScreenshotSpotify är en av de mest hajpade tjänsterna just nu. Det är en musiktjänst som enligt egen utsago revolutionerar musiklyssnandet genom att göra det snabbare och enklare. Idag meddelar de att de fått till avtal med de stora skivbolagen och alltså lagligt kan spela upp musik. Meningen är att det ska finnas en gratisvariant men den är inte tillgänglig utanför den skara av Beta-testare som fått inbjudan. 

Det är onekligen en bra tjänst och det finns lite poänger med den men den har tuffa konkurrenter i Last.fm, Yahoos Launchcast och faktiskt iTunes. Den som som är svårast att slå är nog iTunes eftersom mot de andra två har Spotify faktiskt ett övertag, man får lyssna på den låt man vill höra. iTunes erbjuder ju just det men med omaket att man måste betala för den och ladda ner den. Däremot har iTunes och liknande tjänster fördelen att man kan lyssna på låten någon annan stans än datorn. 

Jag tror att när Spotify värderades till 850 miljoner så gjorde VC:n bort sig. För att kunna omsätta dom pengarna på tio år krävs 85.000 betalande lyssnare och jag skulle gissa att för att göra det i vinst på tio år så krävs det ruskigt mycket mer. Sen skulle jag vilja säga att ett P/E-tal på 10 på en tjänst som den här är galet, tekniken och lyssnarbeteendet förändrar sig så mycket på tio år att det är på snudd omöjligt att förutspå vad som kommer hända. Inget ont om Spotify, det är en bra tjänst, kanske bara inte 850 miljoner bra. Eller för den delen 960 kr per år bra. 

Fler bloggar om Spotify: Simon, Online PR

Comments are closed.