Webaidshop.se – nya kanaler för bistånd

Web Aid Shop - GetLäkarmissionen har startat en webbshop av ett snitt som åtminstone jag aldrig sett förut. Siten fungerar precis som vilken webbshopp som helst, man klickar runt och kan köpa saker i olika kategorier. Det som skiljer den från andra är dels att sakerna man kan köpa förmodligen gör lite mer nytta än de saker som säljs i andra webbshoppar, dels att man faktiskt inte får hem dem. Det man kan köpa är saker som en get, ett kejsarsnitt eller en verktygslåda och de landar där de behövs snarare än hemma hos dig.

Geten till exempel hamnar hos en riktigt fattig familj i Indien och den är dräktig och vaccinerad när den anländer. Geten som jag har svårt att se att ett svenskt hem skulle ha någon som helst nytta av om den låg under julgranen innebär något helt annat för en kastlös familj i Indien, där är den både en inkomstkälla och en trygghet. 

Läkarmissionen har helt enkelt lärt sig av andra e-handlare och byggt en site som passar utmärkt för ändamålet som jag gissar är att ta en del av kakan i julhandeln. Istället för att man bara rinner iväg sina pengar till ett okänt men gott ändamål för man här välja och vraka bland produkter som faktiskt ser lockande ut. Man har också tagit med kunskaperna från tidigare arbete och infogat i webbshoppen, t ex finns det ansikten till produkterna, en glad flicka som kramar om familjens nya get eller barn i Sydamerika som äter skolfrukosten som i många fall är den enda maten under dagen.

Du hittar butiken här…